„Wiem co jem. Przepisy z programu” Katarzyny Bosackiej

Autor: Ola Nowak — Sierpień 18, 2015

Program Wiem, co jem zrodził się w głowie autorki z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. Autorka zwykła mawiać swoim gościom w domu pod Waszyngtonem, że polskie jedzenie jest najlepsze na świecie. Lepiła w nim pierogi i przyrządzała chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekła pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowała karkówkę na grilla dla amerykańskich sąsiadów. Autorka zachęca do kupowania prawdziwego jedzenia, przez co będziemy również wspierać uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem i na pewno się nie zawiedzie.

okazje.info.pl

okazje.info.pl

Zatem czy można na co dzień jeść bez chemii? Czy da się unikać przetworzonej żywności? Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia? Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co wrzucają do garnka, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze. Kasia Bosacka proponuje siedemdziesiąt przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym. Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych. Smacznie i zdrowo. Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata. Sposoby na ograniczenie chemii na stole oraz wskazówki, dzięki którym poczuje się ogromną różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu. Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: Co tygrysy lubią najbardziej, Proste jak drut, czy Dziękuję, nie marnuję . Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.Książka wydana przez Publicat. Współautorka – Aleksandra Misztal.

Reklama: